Screenshot 2024-11-17 at 11.54.34.png

Świętuj Sylwestra w włoskim stylu w Bottegas z Francesco i Ruggero Palombella

Powitaj rok 2025 z klasą! Dołącz do nas na magiczny wieczór z włoską muzyką na żywo i niezapomnianą rozrywką w wykonaniu Francesco i Ruggero Palombella. Rozpocznij wieczór o 20:30 od powitalnego drinka.

Kolacja zaczyna się o 21:00 - 399 PLN za osobę

(nie obejmuje alkoholu, powitalny drink w cenie)


Nasze menu tradycyjne

Powitanie

Bigne Salato

Delikatne ciasto parzone wypełnione ricottą truflową, polane miodem kasztanowym i udekorowane elegancką złotą płatką.

Przystawka

Zuppetta di Gamberi

Rozgrzewająca i kojąca zupa krewetkowa, uzupełniona cienkimi plastrami carpaccio z kopru włoskiego i nutą granatu.

Kosz pieczywa

Wybór świeżo wypiekanego pieczywa: masło ziołowe, biały chleb, pełnoziarnisty chleb i chrupiące domowe paluszki chlebowe.

Pierwsze danie

Risotto con Crema di Topinambur

Luksusowe risotto z kremem z topinamburu, udekorowane podsmażanymi kalmarami, chrupiącymi chipsami z topinamburu i delikatną posypką z proszku kaparowego dla idealnej równowagi smaków.

Deser

Crostata Croccante al Frutto della Passione

Niebiańska tarta z chrupiącą bazą, warstwą orzechów laskowych, kopułkami aksamitnego kremu z marakui i sezamowym krokantem na wykończenie.


Nasze menu wegetariańskie

Powitanie

Bigne Salato

Delikatne ciasto parzone wypełnione ricottą truflową, polane miodem kasztanowym i udekorowane elegancką złotą płatką.

Przystawka

Funghi Champignon Marroni

Aromatyczne brązowe pieczarki z aksamitnym kremem migdałowym, uzupełnione chrupiącymi chipsami ziemniaczanymi i nutą wędzonej papryki.

Kosz pieczywa

Wybór świeżo wypiekanego pieczywa: masło ziołowe, biały chleb, pełnoziarnisty chleb i chrupiące domowe paluszki chlebowe.

Pierwsze danie

Risotto con Gorgonzola Dolce

Kremowe risotto z łagodną gorgonzolą, glazurowaną szalotką, redukcją balsamiczną i prażonymi orzechami laskowymi na wykończenie.

Deser

Crostata Croccante al Frutto della Passione

Niebiańska tarta z chrupiącą bazą, warstwą orzechów laskowych, kopułkami aksamitnego kremu z marakui i sezamowym krokantem na wykończenie.


Rezerwuj z przedpłatą w wysokości 100 PLN

Zarezerwuj miejsce, wpłacając przedpłatę w wysokości 100 PLN od osoby, która zostanie odliczona od końcowego rachunku.

Uwaga: Przedpłata jest bezzwrotna w przypadku anulowania po 25 grudnia.

ZAREZERWUJ TERAZ!

https://book.stripe.com/7sI6sk39S7a95gY000

Dołącz do nas na niezapomniany wieczór wyśmienitej kuchni i hipnotyzujących występów w Bottegas!

Kontakt:

📧 [email protected]

📞 +48 579 717 937